een beetje duurzaam doen December 11, 2017 0

Ga de strijd aan tegen plastic rietjes met…rieten rietjes!

Onderneemster Ev is Straw by Straw gestart nadat een video van een schildpad, toegetakeld door een plastic rietje, viral ging op social media. Dagelijks worden er over de hele wereld honderden miljoenen rietjes gebruikt. In de VS alleen al is het aantal 500.000.000 rietjes per dag! Rietjes zijn dus een van de meest gebruikte plastic wegwerp artikelen, na gebruik in een drankje of een cocktail worden rietjes weggegooid. Veel van deze rietjes worden NIET gerecycleerd doordat ze zo klein en licht zijn. Vaak komen ze dan ook nog eens terecht op stranden en in onze zeeën. Nog erger is als een rietje gefragmenteerd wordt tot micro- of nano-plastic. Daar willen we wat aan doen.

Hoewel een rietje overbodig is blijkt dat veel mensen het toch blijven gebruiken. Bijvoorbeeld om tanden ermee te beschermen, om makkelijker te kunnen drinken uit lange glazen of om hygiënische redenen. Ook kinderen hebben vaak nog rietjes nodig om goed te kunnen

Straw by straw levert een bijdrage aan de strijd tegen plastic in de oceaan door plastic rietjes te vervangen met rieten rietjes. Zo hoopt ze het gebruik en de productie van nog meer plastic te voorkomen. Waarom plastic gebruiken als het ook natuurlijk kan?

 

WAT KAN JIJ DOEN?

Rieten rietjes kopen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

About the author

admin:

0 Comments

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply