een beetje duurzaam doen December 11, 2017 0

De wormenhotels van de Buurtcomposteur

Composteren is eenvoudig te leren. Je wordt er blij van, het versterkt je band met de natuur, het draagt bij aan een circulaire wereld. Dat is in een notendop de les van Peter Jan Brouwer, de composteur van Amsterdam. Als het aan hem ligt wordt composteren net zoiets als tandenpoetsen: dagelijkse routine in ieder huishouden in Nederland. Dat is een lange weg, maar Peter Jan en zijn mede-wormenfans liggen op koers. 

Inmiddels is stichting de buurtcomposteur actief in heel Amsterdam. ” we krijgen zoveel aanvragen dat we het nauwelijks bij kunnen benen,” aldus Peter Jan. De wormenbakken worden ontworpen en gebouwd door Rowin Snijder, een mede-wormenfan en enthousiast composteur. “Toen wij elkaar ontmoetten had ik Peter Jan al verteld over mijn droom om het composteren met wormen naar de straat te brengen. Toen hij met zijn verzoek kwam, stelde ik voor om een speciaal meubel te ontwerpen voor de pilot: een Wormenhotel. Zo ontstond het eerste wormenhotel voor op de hoek van de straat,” aldus Rowin.

 

WAT KAN JIJ DOEN?

Koop of bouw je eigen wormenhotel

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

About the author

admin:

0 Comments

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply